Baza noclegowa Gminnego Ośrodka Sportu i Rekreacji we Frysztaku to doskonałe rozwiązanie w wyborze miejsca na wypoczynek lub dla delegacji pracowniczych. Jest to miejsce, które gwarantuje spokój i ciszę z dala od zgiełku i dużych skupisk ludzkich przy jednoczesnej możliwości skorzystania z wielu atrakcji znajdujących się w okolicach naszej bazy.
Od 4 maja 2020 r. otwieramy dla Państwa możliwość wynajęcia pokoi dwuosobowych z zapewnieniem wszystkich procedur gwarantujących Państwa bezpieczeństwo.
Zapraszamy na kajaki, rowery, wycieczki piesze, nordic walking,
Zapraszamy delegacje pracownicze i szkoleniowe,
Zapraszamy w tygodniu i na weekend
Jeżeli chcecie Państwo skorzystać z oferty bazy noclegowej Gminnego Ośrodka Sportu i Rekreacji we Frysztaku, prosimy o kontakt:
Rezerwacje:
GOSiR Frysztak: tel. 17 2777 111
Recepcja noclegi: kom 516-625-582
Informacje na temat procedur:
Dyrektor GOSiR Frysztak Marek Armata: 503-300-552
Oferta w gminie Frysztak na stronach internetowych:
www.gosir.frysztak.pl - kliknij tu
www.noclegi.frysztak.pl - kliknij tu
Fanpage na FB (noclegi) - kliknij tu
Fanpage na FB (GOSiR) - kliknij tu
Fanpage na FB (szlak Kamienne Herby) - kliknij tu
Fanpage na FB (Zespół Schronu Kolejowego) - kliknij tu
Fanpage na FB Fundacja Młodych Talentów "Morgan"- kliknij tu
Fanpage na FB Spółka "Dolina Wisłoka" - kliknij tu
Fanpage na FB KS restauracja i hotel Pod Herbami - kliknij tu
Fanpage na FB (szlak Kamienne Herby) - kliknij tu
Fanpage na FB (Zespół Schronu Kolejowego) - kliknij tu
Fanpage na FB Fundacja Młodych Talentów "Morgan"- kliknij tu
Fanpage na FB Spółka "Dolina Wisłoka" - kliknij tu
Fanpage na FB KS restauracja i hotel Pod Herbami - kliknij tu
Serdecznie zapraszamy wszystkich, którzy cenią sobie aktywny sposób spędzania czasu oraz chcą odwiedzić region, w którym pasja zaraża optymizmem.
PROCEDURY BEZPIECZEŃSTWA COViD - 19
OBOWIĄZUJĄCE
W BAZIE NOCLEGOWEJ
GMINNEGO OŚRODKA SPORTU I REKREACJI WE FRYSZTAKU
* Przed wejściem do bazy noclegowej i w recepcji zostanie zamieszczona informacja o maksymalnej liczbie klientów mogących jednocześnie przebywać w danej części obiektu.
-----------
* Zostaną zamieszczone dozowniki z płynem do dezynfekcji rąk dostępne dla gości, a w szczególności przy wejściach na teren obiektu, w obszarze recepcji, przy wejściu do punktów gastronomicznych oraz przy wyjściu z toalet.
-----------
* Wprowadzona zostanie zapewnienie możliwości zakupu maseczek ochronnych w recepcji.
-----------
* W pomieszczeniach sanitarnohigienicznych zawieszone zostaną instrukcje dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki, a przy dozownikach z płynem do dezynfekcji – instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk.
-----------
* GOSiR Frysztak zapewnieni sprzęt i środki oraz będzie monitorował codzienne prace porządkowe,
ze szczególnym uwzględnieniem dezynfekowania powierzchni dotykowych - poręczy, klamek, włączników światła, uchwytów, poręczy krzeseł i powierzchni płaskich, w tym blatów w pomieszczeniach pracy i w pomieszczeniach do spożywania posiłków będzie przestrzegany wymagany dystans między personelem a gośćmi (minimum 2 metry).
-----------
* Zostanie wprowadzone ograniczenie do minimum czasu przebywania gościa przy recepcji.
-----------
* Zostanie wprowadzona kontrola maksymalnej liczby gości w obiekcie na podstawie liczby dostępnych pokoi liczone jako liczba pokoi razy dwie osoby.
-----------
* Zostaną wyłączone z użytkowania pomieszczenia takie jak: wspólne sale telewizyjne, pokoje/sale zabaw dla dzieci, baseny, sauny, dyskoteki oraz inne, w których mogą tworzyć się skupiska ludzi, do czasu wejścia w kolejną fazę odmrażania.
* Umożliwione będzie korzystanie z w/w przestrzeni w sytuacji wynajęcia na wyłączność przez gości hotelu wspólnie zakwaterowanych.
* Możliwość użytkowania sal konferencyjnych na zasadach opisanych aktualnymi przepisami prawa (zachowanie dystansu społecznego wynoszącego minimum 2 m odległości osoby od osoby.
-----------
* Wprowadzony zostanie bezwzględny zakaz przebywania w bazie noclegowej osób tam nie zakwaterowanych.
-----------
* Wprowadzone zostanie bieżące dezynfekowanie, nie rzadziej niż co godzinę, ogólnych toalet, wind, blatu recepcyjnego (po każdym gościu), klamek, poręczy, uchwytów, telefonów, klawiatury komputerów, urządzeń w pomieszczeniach socjalnych oraz innych, często dotykanych powierzchni.
-----------
* Zostanie wprowadzone precyzyjne dozowanie profesjonalnych środków myjących.
-----------
Zostanie wprowadzone ograniczenie rutynowego sprzątania pokoi, które będzie się odbywać jedynie na życzenie klienta.
-----------
* Po każdym kliencie zlecone będzie rutynowe sprzątniecie pokoju i dezynfekcja wszystkich powierzchni dotykowych (w tym oparcia krzeseł), sprzętu (np. piloty) i łazienki oraz gruntowne wywietrzenie pomieszczenia.
-----------
* Pokój będzie ponownie wynajmowaniu po zakończeniu dezynfekcji w okresie zgodnym z instrukcją środków używanych do dezynfekcji.
-----------
* Personel sprzątający będzie wyposażony i będzie przestrzegał używania jednorazowej maseczki, rękawiczek, a w razie potrzeby jednorazowego fartucha z długim rękawem.
-----------
* Pościel i ręczniki będą prane w temp. min 60º C z dodatkiem detergentu. Prane i dostarczane w reżimie sanitarnym.
-----------
* W miarę możliwości będzie prowadzone systematyczne wietrzenie wszystkich pomieszczeń bazy noclegowej powierzchni wspólnych, w wyznaczonych zakresach czasowych.
-----------
* Żywienie będzie mogło się odbywać tylko i wyłącznie na wynos.
-----------
* Prowadzona będzie dezynfekcja sprzętów udostępnianych gościom (np. rower, kajak itp.) po każdym użyciu.
-----------
UWAGA:
W związku z zagrożeniem wirusem COVID – 19 obiekt ma prawo do zawieszenia lub ograniczenia usług, które mogłyby zwiększyć zagrożenie gości oraz personelu obiektu
Będzie wyznaczony i przygotowany (m.in. wyposażony w środki ochrony indywidualnej i płyn dezynfekujący) pokój, w którym będzie można czasowo odizolować osobę w przypadku stwierdzenia objawów chorobowych.
Zostanie przygotowany i umieszczony w widocznym miejscu spis potrzebnych numerów telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej i służb medycznych.
Wszyscy goście będą informowani o procedurach bezpieczeństwa zastosowanych w związku z wirusem COVID-19 w naszym obiekcie.
Zapraszamy
Dyrektor GOSiR Frysztak
Marek Armata